JUAN DIEGO

Cagorcio

La trajectòria de Juan Diego (1942), sempre ha estat estretament lligada amb un compromís polític i social. Ja el 1975 va aparèixer a La criatura, una de les pel·lícules més polèmiques d’aquell any, de la mà d’Eloy de la Iglesia. El 1989 treballa en la pel·lícula de Carlos Saura La noche oscura. Després d’una dècada d’aturada, torna al cinema amb París-Tombuctú, amb què guanya el Goya a la Mejor Interpretación Masculina de Reparto.

La dècada del 2000 la comença treballant amb José Luis Garci a You’re the one, un paper que li facilita treballar a la sèrie de televisió Padre Coraje, amb què guanya el Premio de la Unión de Actores.

El 2005 encarna la figura del comissari Don Lorenzo a l’encertada sèrie Los hombres de Paco. Després de finalitzar la sèrie, participa en pel·lícules com ara Que se mueran los feos de Nacho G. Velilla. El 2014 se submergeix en Anochece en la India, una road-movie que li serveix per guanyar el Premio al Mejor Actor del Festival de Cine de Málaga per tercera vegada en la seva carrera.